Glasvezeltechniek wordt bij steeds meer huizen mogelijk

G

Tegenwoordig is men steeds meer afhankelijk van hun internetverbinding. Bijna alles gaat dan ook over het internet. Denk bijvoorbeeld aan een groot gedeelte van de bedrijfsvoering van verschillende bedrijven. Maar ook instanties zoals ziekenhuizen en politiebureaus maken heel veel gebruik van internet. Ook persoonlijk maken we er veel gebruik van. Bijvoorbeeld even een whatsapp bericht versturen of gamen gaat via het internet. Kortom, met z’n alle vragen we best veel van de huidige internetverbindingen. Daarom is het altijd belangrijk om steeds weer innovatief te zijn op het gebied van deze verbindingen. De laatste ontwikkelingen zitten hem vooral in de glasvezeltechniek. Steeds meer woningen en bedrijven worden nu verzien van een dergelijke verbinding zodat er nooit traag internet is.

 

Glasvezeltechniek wordt bij steeds meer huizen mogelijk

De huidige internetaanbieders zijn steeds meer bezig met het uitbreiden van hun glasvezel aanbod. Zo willen ze er voor zorgen dat steeds meer woningen een goede internetverbinding hebben. Deze nieuwe kabels komen daarentegen wel in de plaats van de oude COAX en ADSL kabels. Deze koperen kabels konden niet meer de gewenste verbinding geven en zijn dus aan vervanging toe. Maar wat is het nou dat glasvezel zo goed maakt?

 

Glasvezeltechniek is beter dan de oude kabels door de grotere bandbreedte

Wat deze techniek nou zo veel beter maakt dan de oude komt doordat de bandbreedte een stuk groter is. Bandbreedte houdt simpelweg in hoeveel data er over de kabels gestuurd kan worden. Dit kan je zien als een buis. Hoe groter de buis, des te meer er door kan. Dit werkt in principe ook zo bij internet kabels. De nieuwe glasvezelkabels kunnen veel meer data heen en weer sturen wat de verbinding sneller en stabieler maakt, terwijl de kabels zelf niet veel groter zijn. Deze innovatie zorgt er voor dat er betere kabels gemaakt kunnen worden en ook steeds meer huizen en bedrijven de nieuwe kabels kunnen aan leggen.