Groupage voor de export

G

Wanneer je een bedrijf hebt die gebaseerd is op het produceren en verkopen van goederen, is het belangrijk dat je ook een expediteur hebt die het exporteren mogelijk maakt. Het is belangrijk dat je allereerst een expediteur vindt die kan exporteren naar de juiste landen. Je hebt zelf waarschijnlijk al een beeld waar je je producten heen wil exporteren. Het is namelijk niet zo dat je producten overal goed zullen verkopen en dus dat er overal vraag naar is. Je kan dit gemakkelijk testen door je bedrijf internationaal te laten gaan en online kijkt waar er vraag is naar jouw producten en waar niet. Daarnaast is het slim om een expediteur te zoeken die aan groupage doet. Dit zorgt namelijk ervoor dat je extreem de kosten kunt drukken en dus ook kleinere ondernemingen hun producten kunnen verschepen.

Wat is groupage

Groupage houdt in dat er producten van verschillende bedrijven bij elkaar in de zeecontainer worden gedaan. Het is namelijk het geval dat er een X aantal containers op een vrachtschip kunnen en deze vaak niet helemaal gevuld zijn. Dit is natuurlijk zonde, want het kost een hoop om het vrachtschip naar de desbetreffende locatie te vervoeren. Maar aan de andere kant stoot zo’n schip ook veel CO2 uit en om dit te beperken is groupage zeker een oplossing. Het is dus zowel voor jou als voor de hele wereld gunstiger om hieraan mee te werken. Daarnaast blijven de kosten lager en is het winstpercentage hoger of kun je je producten voordeliger op de buitenlandse markt zetten.

Rotterdam

Veel expediteurs zijn bezig met groupage. Ook proberen ze dit te standaardiseren zodat het eigenlijk ‘normaal’ wordt om hieraan mee te werken. Ik raad aan om eens een kijkje te nemen in de havens van Rotterdam. Hier zitten namelijk veel gespecialiseerde expediteurs die je graag willen helpen.