Knieproblemen

K

Knieën zijn belangrijke gewrichten in het menselijk lichaam, het is daarom ook zaak om deze gewrichten zo gezond mogelijk te houden. Tegenwoordig zien we vaker dat mensen last krijgen van hun knieën maar gelukkig voor ons is er door de enorme ontwikkeling in de technologie steeds meer mogelijk om het zo goed mogelijk te herstellen. Vroeger was dit totaal anders en toen was kraakbeen bijvoorbeeld niet te herstellen.

Sportvelden

Tegenwoordig wordt er vaak alleen maar gedacht aan hoe we sport kunnen ‘verbeteren’ en hoe we het aantrekkelijker kunnen maken voor de televisie. Wanneer je naar bijvoorbeeld hockey kijkt zijn we overgestapt van gras op kunstgras en van kunstgras op een waterveld. Voor de sport zelf is dit een waanzinnige verbetering geweest, echter voor het lichaam van de mens is dit geen verbetering geweest. Het is dan ook wetenschappelijk bewezen dat kunstgrasvelden en watervelden niet goed zijn voor de knieën. Met name bij kunstgrasvelden, dit doordat de velden erg hard zijn. Tegenwoordig bij voetbal is men ook overgestapt op kunstgras, er wordt niet gedacht aan waarmee je blessures kunt voorkomen.

Werken in de bouw

Niet alleen bij sport komen knieblessures en klachten voor, namelijk bij werken in de bouw kwam dit vroeger ook veelvoudig voor. Bij werken in de bouw komt namelijk veel fysieke arbeid kijken, denk aan heel de dag sjouwen met zware spullen en uren lang op je knieën zitten. Vroeger was men minder technologisch ontwikkeld dan dat men tegenwoordig is en er waren in die tijd dan ook weinig tot geen spullen die diende als bescherming voor je knieën. Wanneer je nu moet werken in de bouw of gewoon zelf thuis gaat klussen en je weet dat je lang op de knieën zal zitten, bestaan er kniebeschermers. Zo wordt de Fento kniebescherming regelmatig gebruikt en blijkt dit vele blessures te voorkomen.