OM5 neemt minder ruimte in beslag en is goedkoper

O

Glasvezel staat al bekend als de snelste manier van internetverbinding. Het zorgt er voor dat er veel meer bandbreedte beschikbaar is als eerst. Hierdoor heb je minder last van opstoppingen en vertraging. Tegenwoordig is er een nieuwe en voornamelijk een verbeterde versie van glasvezel. Dit is de zogenaamde OM5. In dit artikel is te lezen: wat de voordelen zijn, wat het verschil is en voornamelijk, waarom je dit echt wilt.

OM5 neemt minder ruimte in beslag en is goedkoper

Je leest het inderdaad goed. OM5 is goedkoper in installatie kosten en aanschaf dan normaal glasvezel. De reden hiervan is vrij eenvoudig. Bij deze nieuwe techniek word er gebruik gemaakt van een ander soort glasvezel dan bij de traditionele. Dit zorgt er voor dat er in plaats van acht vezels, nog maar twee gebruikt hoeven te worden. Dit zorgt er logischer wijs voor dat er minder ruimte nodig is om de kabels te installeren en dat het minder kost. Het laatste komt vooral omdat er minder materiaal nodig is.

OM5 is sneller dan traditioneel glasvezel

De nieuwe techniek heeft als voordeel dat het een veel grotere bandbreedte levert dan de traditionele kabels. Dit heeft als resultaat dat er veel hogere internetsnelheden behaalt kunnen worden. Bijvoorbeeld: een normale glasvezelkabel kan snelheden tot en met enkele tientallen Gbit per seconde. OM5 kan snelheden behalen tot en met 100 Gbit per seconde. Dat zijn extreem hoge snelheden, en dat nog eens met minder materiaal. Echter geld wel dat deze snelheden alleen maar gegarandeerd zijn bij een afstand van maximaal 150 meter. Daarna zal de snelheid wel afnemen. Daarentegen is het wel zo dat bij een afstand van 440 meter, de snelheid nog steeds enorm hoog is. De snelheid bij die afstand is dan nog steeds 40 Gbit per seconde. Dit is nog steeds sneller dan andere kabels maximaal kunnen leveren.