3 tips voor het organiseren van een feest op locatie

3

Een feest organiseren op locatie is het beste wat je kunt doen voor je feest. Het geeft je feest net dat beetje extra wat het verdient. Mits je het natuurlijk organiseert op een manier waar je trots op kunt zijn. De grootste fout die je kunt maken is vergeten om alles goed door te spreken met zowel je gasten als je feestlocatie. Je betaalt een hoop geld voor je feest op locatie, dus zorg dat alles helemaal goed geregeld is. Alleen dan weet je zeker dat je de gasten van je feest op een goede manier kunt ontvangen.

Apparatuur

Deze tip is een klein beetje afhankelijk van het type feest dat je wilt gaan organiseren. Wanneer je bijvoorbeeld een themafeest wilt organiseren kan het zomaar zo zijn dat je meer apparatuur nodig hebt dan je feestlocatie of evenementenlocatie gratis beschikbaar aanbiedt. Zorg dat je vooraf duidelijke afspraken maakt over welke apparatuur je voor niets mag gebruiken en voor welke apparatuur je bij moet betalen. Breng dan ook direct goed in kaart wie er voor de kosten opdraait wanneer er tijdens je feest iets kapot gaat. Bij een goede feestlocatie kun je dit namelijk gemakkelijk bijverzekeren.

Drankjes en hapjes

Gasten die je ontvangt willen natuurlijk wat lekkers te drinken of te eten hebben. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Wat je echter wilt voorkomen is dat jij op moet draaien voor alle extra kosten die hiermee gemaakt worden. Zorg ervoor dat je het aantal geserveerde hapjes en drankjes binnen perken houdt en daarnaast er zicht op blijft houden. Dit kun je bijvoorbeeld realiseren door middel van consumptiebonnen. Wanneer jij je feest organiseert bij een grote evenementenlocatie is daarnaast de kans aanwezig dat ze een app beschikbaar hebben. Gasten van je feest kunnen dan via hun smartphone drankjes bestellen tot het budget op is.

De sfeer van je locatie

Natuurlijk snap ik dat de sfeer van je feest heel erg bepaalt wordt door de aankleding van je feest. Toch kan de sfeer van je locatie een hoop bijdragen aan de sfeer van je hele feest. Een historische locatie, zoals een oud beursgebouw of kasteel zorgt natuurlijk net voor dat beetje extra. Zorg ervoor dat de sfeer van je locatie een duidelijke band heeft met de sfeer van het feest dat je wilt neerzetten.

Veel plezier en succes

Wanneer je bovenstaande tips meeneemt bij het organiseren van jouw volgende feest weet ik zeker dat het een daverend succes wordt! Vergeet vooral niet te genieten, want wanneer jij een leuke tijd hebt heeft de rest van jouw gasten dat waarschijnlijk ook.