3 tips voor het overleven van een verbouwing

3

Ga je binnenkort verbouwen en kijk je hier tegenop? Dit is niet zo raar want een verbouwing kan een hele stressvolle periode zijn. Om een stuk onzekerheid weg te halen hebben wij een aantal tips voor je opgesteld waarmee je een stap in de goede richting kunt zetten.

1. Zorg voor een goede gedetailleerde planning

Om met een rustig gevoel een verbouwing in te gaan is het van groot belang dat je je goed voorbereid. Het maken van een gedetailleerde planning is daar een groot onderdeel van. Zorg ervoor dat je op papier hebt staan wanneer wie wat moet doen en wat die persoon daarvoor nodig heeft. Zo weet iedereen, inclusief jij, waar hij of zij aan toe is. Plan ook een aantal weken uitloop in. Zodoende houd je tijd over om eventuele vertragingen op te vangen. Want ja, het kan nu immers zo zijn dat iemand ziek wordt.

2. Zorg voor het juiste gereedschap en de juiste materialen

Het verbouwen van een woning kan natuurlijk niet zonder het juiste gereedschap en de juiste materialen. Het zou zeer vervelend zijn als je halverwege het klussen er achter komt dat je iets mist. Denk daarom van te voren goed na over alle zaken die je nodig denkt te hebben. Het is belangrijk om hier goed over na te denken, omdat je snel iets over het hoofd kunt zien. Er moet ook gedacht worden aan bijvoorbeeld zaken als een container huren voor het deponeren van al het afval dat vrijkomt.

3. Zorg voor de juiste vakmensen

Nu je een planning, gereedschap en materialen hebt is het zaak dat je de juiste vakmensen hebt om alles goed uit te voeren. Natuurlijk kun je mensen inhuren, maar dit loopt vaak erg in de kosten. Dit kan natuurlijk ook veel stress opleveren. Kijk eens goed rond in je vrienden- en familiekring. Wellicht heb je ergens nog een handige oom rondlopen of is je vriend werkzaam op de bouw. Misschien zouden zij je kunnen helpen met de verbouwing. Dit scheelt weer geld en het is natuurlijk ook gezellig.