Je thuis voelen op het werk

J

Niets is belangrijker dan dat je met plezier naar je werk gaat en dat is natuurlijk volkomen logisch. Werken is tenslotte iets wat iemand al vanaf gemiddeld zijn 25e tot aan de pensioenleeftijd doen. Wanneer je iedere ochtend zou moeten opstaan voor iets waar je totaal geen plezier in hebt, dan wordt het erg zwaar om de moed bij elkaar te verzamelen om op te staan. Wanneer je echter wel plezier hebt in je werk, dan haal je er voldoening uit en geeft het je zelfs energie. De dagen zullen dan erg snel voorbij gaan en voor dat je het weet is de werkdag voorbij en kun je lekker thuis ontspannen.

Goede sfeer op het werk

Maar wanneer ga je nu met plezier naar het werk? Ten eerste moeten de werkzaamheden natuurlijk bij je passen. Daarnaast is de sfeer die heerst op de werkvloer een erg belangrijke factor. Een fijne werksfeer wordt door meerdere factoren beïnvloed. Denk bijvoorbeeld aan leuke collega’s. Wanneer je fijne collega’s om je heen hebt waar je fijn mee kan praten en op zijn tijd mee kan lachen dan zal je je veel meer op je gemak voelen dan wanneer je met collega’s samenwerkt waarmee je het niet goed kunt vinden.

De omgeving

Ook de omgeving waar je jouw werkzaamheden moet uitvoeren is van belang of je je thuis voelt op het werk. Grote bedrijven zoals Philips investeren daarom ook veel in de werkomgeving van het personeel. De werkomgeving moet kleurrijk zijn en iedereen moet een eigen plekje hebben. Maar wat kun je doen als je kantoor aan een verbouwing toe is zodat de werknemer zich toch thuis blijft voelen? Een optie is om een tijdelijk kantoor in te richten. Hiervoor is bijvoorbeeld een kantoorunit te koop. Wanneer je deze kantoorunit vervolgens toch weer mooi aankleedt en opvrolijkt zal dit niet veel ten koste gaan van het gevoel van de werknemer, ook al is het oude kantoor natuurlijk altijd het fijnste.