De eerste autorijles bij de beste rijschool

D

Het is eindelijk zo ver! Je bent de 17 jaar gepasseerd en dat betekend dat je mag gaan beginnen aan je eerste autorijles! Dit is natuurlijk wel spannend wanneer je hier aan gaat beginnen en soms kan het ook vrij lastig zijn om alles uit te zoeken. Zo moet je bijvoorbeeld na denken over welke rijschool je wilt hebben om jou het auto rijden aan te leren. Ook kan je je afvragen hoe het dan allemaal te werk gaat met examens etc. In dit artikel gaan we dan ook behandelen hoe je het beste een rijschool kan kiezen en hoe de examens in zijn werk gaan.

 

De eerste autorijles bij de beste rijschool

Het is soms lastig om de goede van de slechte te onderscheiden. Dit geld ook voor rijscholen. Om te weten of een rijschool goed is, kan je het slagingspercentage opzoeken van het bedrijf. Hoe hoger het percentage, des te beter de rijschool normaal gesproken is. Ook kan je natuurlijk referenties en reviews opzoeken van mensen die al gelest hebben bij de rijschool. Dit is dan ook altijd een goede manier om uit te zoeken of de rijschool goed is en eventueel ook bij je past. Verder kan je bij de meeste scholen ook een proefles aan vragen. Zo ervaar je eerste hands hoe de rijschool is en of je je goed voelt bij de instructeur. Kortom, er zijn veel manieren om een rijschool uit te zoeken.

 

Van autorijles naar examen

Nadat je de lessen hebt afgerond, moet je natuurlijk nog je examen halen. Dit bestaat uit twee delen: het theorie en praktijk examen. Voordat je mag deelnemen aan het praktijkexamen, MOET je je theorie gehaald hebben. Het theorie examen bestaat uit een aantal vragen die gebaseerd zijn op de regels die gelden in het verkeer. Wanneer je deze hebt gehaald, mag je door naar het praktijk examen en dan vervolgens door naar het ophalen van je rijbewijs.