Alles Over Refurbish en Refurbished Smartphones

A

Niet alleen post wordt vaak verstuurd. Via online shoppen sturen en ontvangen we ook veel pakketjes. Denk maar eens aan al die winkels die jouw nieuwe kleding, elektronica of sportattributen gewoon rechtstreeks naar je opsturen. Nu er winkels zoals ReBuy zijn die jouw oude mobiele telefoon of andere gaget van je overnemen werkt het postverkeer ook de andere kant op. Jij kan ze iets terugsturen. Maar hoe werkt dit nou precies? Waarom zou jij jouw oude tablet of smartphone naar een winkel opsturen die hem refurbished? En wat heb jij er zelf aan om dit te doen? Lees daar in onderstaand artikel wat meer over.

Wat Is Refurbish?

Refurbush is de naam voor het defragmenteren en opnieuw installeren van een mobiele telefoon. Ze blijven hierbij echter niet bij de software van een smartphone of tablet. Ook de hardware en buitenkant wordt weer helemaal optimaal gemaakt zodat het apparaat er weer zo goed als nieuw uit komt te zien. Je ziet dan bijna niet eens meer dat het apparaat al eerder is gebruikt. Zie je dat wel, dan zal een goede dealer in tweedehands telefoons dit eerlijk vermelden zodat je de keus hebt hier wel of geen genoegen mee te nemen.

Hoe Werkt Het?

Je kunt op twee manieren gebruik maken van een refurbish website. Je kunt ze natuurlijk de oude mobiele telefoon sturen die jij toch niet meer gebruikt omdat je een nieuwere versie hebt. Je laat ze dan weten dat je jouw mobiel aan ze wilt verkopen. Meestal stellen ze dan op de website een paar vragen over de leeftijd, merk, model en staat van het apparaat. Ze zullen je dan laten zien hoeveel jouw mobiele telefoon volgens hen waard is. Je krijgt dan een bon die je uit kan printen en toe kunt voegen aan de verpakking waar je jouw mobiele telefoon in wilt versturen. Zodra het bedrijf jouw mobiel heeft ontvangen en gecontroleerd zal jij je geld ontvangen. Je kunt ook als koper gebruik maken van zo’n website vol refurbished telefoons. Je kan daar dan een mobiele telefoon bestellen op dezelfde manier als je dat bij een “normale” verkoper doet. Je kunt hem bestellen en de winkel zal hem dan via hun bezorgservice netjes naar je opsturen.

Wat heb je Aan een Refurbish website?

Zowel als koper als verkoper kun je wat aan een website voor refurbished smartphones of tablets hebben. Als koper van een gebruikte telefoon heb je het voordeel dat je voor weinig geld aan een telefoon kunt komen die er nog bijna als nieuw uitziet en nog prima een tijdje mee zal kunnen. Het zal niet het nieuwste model zijn, maar je kunt er nog prima even mee vooruit. Als verkoper heb je het voordeel dat je geld krijgt voor een mobiele telefoon of smartphone die je toch niet meer gebruikt. Iemand anders kan nog veel plezier hebben van een oude mobiel die bij jou alleen maar stof ligt te happen. Van het geld kun je dan een gloednieuwe smartphone kopen of het besteden aan wat je dan ook maar wilt.