Andermans huis als kantoor

A

Er zijn meerdere banen waarvan je kan zeggen dat het kantoor van de werknemers andermans huis is. Altijd wanneer er weer een klus staat te wachten betekent dit voor de werknemers dat ze weer iemands huis binnenkomen. Wanneer je nieuw bent in de branche in het begin ietwat ongemakkelijk kan zijn. Ik heb het natuurlijk over banen zoals loodgieters, klussers, glazenzetters etc. Dit soort werknemers komen vaak uit de regio zoals loodgieter Valkenswaard bijvoorbeeld. Ze worden ingezet voor klussen die binnen en rondom iemands huis moeten gebeuren. Van tevoren weten ze nooit in wat voor huis en bij wat voor klanten ze terecht zullen komen. Zijn de klanten sociaal en brengen ze af en toe een kopje koffie of kijkt de klant niet naar je om?

Omgang met klanten

Het is voor de werknemers altijd even afwachten hoe de omgang met de klanten zal gaan. Mensen zijn nou eenmaal erg verschillend, de werknemers zullen klanten tegenkomen die graag sociaal een praatje maken en de werknemers zich ‘thuis’ laten voelen. Dit door erbij te komen zitten bij de pauze aan de keukentafel of door af en toe te vragen of de werknemers nog iets te eten of te drinken willen. Ook zullen ze klanten tegenkomen die het liefst hebben dat je zo snel mogelijk weer uit hun huis bent en de klus afgerond hebt.

Kleinere klussen

Wanneer je alleen ingezet voor kleinere klussen zoals een loodgieter of een glazenzetter dan kan het voorkomen dat je van huis naar huis gaat tijdens je werkdag. Dit kan natuurlijk ook erg leuk zijn mocht je de interactie met klanten waarderen. Wanneer je een kantoorbaan hebt is de enige interactie die je hebt die met je collega’s. Wanneer je langer in deze branche werkt en het voor jou de normaalste zaak van de wereld is geworden om bij anderen over de vloer te komen om te werken kan de interactie met klanten erg leuk zijn.