Boomhut voor de kinderen

B

Iedere ouder krijgt er waarschijnlijk wel een keer mee te maken, de kinderen zien bij een televisie programma kinderen met boomhut. Vervolgens komen de kinderen bij jou aan omdat ze zelf ook een boomhut willen. Dit is iets waar natuurlijk niet iedereen de mogelijkheid tot heeft, je hebt natuurlijk een tuin nodig waar je de ruimte hebt en ├╝berhaupt een boom hebt om een boomhut te kunnen bouwen voor je kinderen. Dit is natuurlijk heel wat werk maar aan de andere kant, je kinderen gaan hier voortuin altijd spelen en dan hoef jij niet elke dag naar de speeltuin met hen.

Veiligheid

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat bij het bouwen van de boomhut je ervoor zorgt dat hij veilig is. Het laatste wat je wilt is dat een kind tijdens spelen iets breekt of pijn krijgt doordat de boomhut simpelweg gewoon niet veilig genoeg in elkaar staat. Hierbij moet je natuurlijk zorgen dat de boomhut niet erg hoog is, voor de kinderen zelf lijkt het waarschijnlijk al snel hoog. Ook is het belangrijk dat je zorgt dat je bouwt met sterk hout en niet met hout was snel breekbaar is of wat verrot is etc.

Aankleding

De volgende stap is natuurlijk de aankleding van de boomhut. Om alles in de in de trant van een boom en hout te houden is natuurlijk leuk als je dit verwerkt in de verlichting. Mochten je kinderen in de avond nog in de boomhut willen dan is licht natuurlijk een vereiste. Daarom is het leuk om takken met lampjes op te hangen zodat alles om hen heen ook van hout is zoals een echte boomhut hoort te zijn. Vervolgens zullen de kinderen om meer spullen vragen voor de aankleding, denk aan speelgoed, een kleed om op te zitten etc.