ICT werkzaamheden

I

De keuze voor de studie ICT wordt tegenwoordig steeds populairder. Dit is iets wat we tien tot twintig jaar geleden nooit hadden gedacht, dit komt doordat de technologie toen de tijd een stuk minder ontwikkeld was en we de ICT studies of nog niet bestonden of nog heel basic waren. Tegenwoordig zijn er veel banen in de ICT branche wat het aantrekkelijk maakt om te gaan studeren. Ook is hetgeen wat je kan verdienen bij ICT niet mis, wat natuurlijk ook mooi meegenomen is. Een ICT-er houdt zich bezig met verschillende werkzaamheden, een enkeling zal ik benoemen in dit artikel.

Glasvezel

Glasvezel internet, glasvezel is niet te vergelijken met zoiets als WIFI. Echter is glasvezel internet voor hele wijken of delen van steden. Wanneer je bijvoorbeeld in Eindhoven woont dan komt er een ICT bedrijf Eindhoven langs om glasvezel aan te leggen. Dit houdt in dat de snelheid van het internet voor jouw stad verhogen. Dit kan tot een straal van maar liefst 600 km.

Cloud

Een van de werkzaamheden van een ICT bedrijf is ook het onderhouden van de cloud voor bijvoorbeeld bedrijven. De cloud is een online opslagruimte waar alleen jij bij kan en de personen die er aan verbonden zijn. De personen die eraan verbonden zijn kies je zelf uit. Cloud is dan ook een veilige online opslagruimte waar je minder hoeft te vrezen voor hackers of voor andere personen die aan jouw documenten willen komen.

Automatiseren

Wat ICT bedrijven natuurlijk ook verzorgen is het automatisering. Ze zorgen ervoor dat jij geen omkijken meer hebt naar ICT werkzaamheden. ICT is iets wat niet iedereen zomaar kan en waar je wel degelijk verstand van moet hebben omdat het anders een lastig karwei wordt. Het ICT bedrijf zorgt ervoor dat alles altijd werkt en wanneer er toch iets mis gaat zorgen zij ervoor dat dit ook weer opgelost wordt.