Particulier pakketten versturen

P

Iedereen verstuurt wel eens een pakketje, of het nou een retour aan een webshop is of een zending naar een familielid. Maar hoe kun je nou het beste particulier pakketten versturen? Dat vertellen we je in deze blog!

 

Pakket retour sturen naar een webshop

Het verschilt natuurlijk per webshop hoe je een pakketje moet retourneren. Sommige webshops bieden een gratis retourzending van je pakketje aan. Hiervoor moet je vaak de bijgevoegde adressticker gebruiken en het pakketje afgeven bij een bepaalde verzender. Lees bij een retourzending aan een webshop altijd goed hoe je het pakketje moet versturen. Moet je de retourzending zelf verzorgen? Dan kun je zelf een verzender kiezen.

 

Pakket versturen naar vrienden of familie

Hetzelfde geldt voor het versturen van een pakket naar vrienden of familie. Wil je je beste vriendin verrassen met een leuk cadeau? Of ben je van plan om een pakket naar familie te versturen? Ook dit kun je doen via een zelfgekozen vervoerder. Kies bijvoorbeeld voor een voordelige verzender of een verzender met een servicepunt bij jou in de buurt!

 

Pakket versturen naar het buitenland

Wil jij je familie in het buitenland graag verrassen met een kerstcadeau of een ander pakket? Ook dat is heel goed mogelijk! Een goedkoop pakket versturen doe je bijvoorbeeld met DPD. Voor internationale zendingen is het bovendien heel handig dat zij in meer dan 220 landen bezorgen.

Het is altijd van belang om je zending stevig te verpakken, maar besteed hier voor een internationale zending extra aandacht aan. Je wil natuurlijk wel dat je cadeau heelhuids bij de ontvanger aankomt! Daarom geven we hier een aantal tips voor het verpakken van een internationale zending.

 • Verstuur je een kwetsbaar product? Voorzie de verpakking dan van stickers met “Fragile” erop. Zo snapt de vervoerder dat het gaat om een kwetsbaar pakket. Onthoud wel dat het jouw verantwoordelijkheid is om het product veilig te verpakken, niet de taak van de vervoerder om er extra voorzichtig mee om te gaan.
 • Zorg er dus altijd voor dat lege ruimtes in de doos zijn opgevuld met bijvoorbeeld luchtzakken of bubbelplastic.
 • Kies een doos waar het product een beetje ruimte heeft langs de randen. Het is niet verstandig om een doos te kiezen waar het product maar net in past. De overige ruimte vul je gewoon op met vulmateriaal.
 • De doos moet stevig zijn, het liefst gemaakt van golfkarton. Gebruik geen oude dozen, omdat deze al een deel van hun stevigheid hebben verloren.
 • Tape je pakket dicht langs alle naden, zodat het pakket niet open kan gaan.
 • Maak vervolgens de hoeken van je pakket extra stevig met tape. Zo maak je je pakket schokbestendig.
 • Verzend je meerdere producten in één doos? Verpak deze producten dan los en maak gebruik van kartonnen tussenschotten.
 • Vermeld op de doos altijd het land waar het pakket naartoe moet. Doe dit in het Engels.
 • Het label plak je op de bovenkant van de doos. Zo wordt je pakket grotendeels rechtop vervoerd.
 • Verstuur je een duur product? Denk er dan over na om het pakket te verzekeren. Geef tijdens het verzekeren van je pakket altijd een realistische waarde op.
 • Als je naar een land buiten de EU verzendt, heb je douaneformulieren nodig. Zorg dus dat je alle juiste formulieren hebt en ook ondertekent.