Op zoek naar nieuw werk, dan is nu je kans!

O

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of ben je net afgestudeerd en op zoek naar een baan, dan stap je op het perfecte moment binnen op de arbeidsmarkt. Nu is het namelijk de kans om jouw droombaan te vinden. Dit komt omdat er momenteel een enorme schaarste aan werknemers heerst op de arbeidsmarkt. Voor werkzoekende is dit een groot voordeel. Zo bestaat er een grote kans dat jij als werkzoekende zomaar aan de slag zou kunnen gaan bij het bedrijf waar jij altijd al tegenop hebt gekeken. Ben jij bijvoorbeeld groot fan van auto’s en is marketing echt iets wat bij jou past? Misschien werk jij over een tijdje dan wel op de marketingafdeling van grote auto merken zoals Volkswagen.

Naast dat je nu echt groot kunt denken over bedrijven waarbij het voor jou super interessant lijkt om aan het werk te gaan, zijn er ook genoeg mogelijkheden wanneer je liever op zoek bent naar een bedrijf bij jou in de buurt. Ook deze bedrijven zijn namelijk in veel gevallen veel op zoek naar personeel. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van Helmond en ben je op zoek naar werk in Helmond, zoek dan op internet bijvoorbeeld op de zoekterm werk Helmond, en je zult zien dat er een groot aanbod met vacatures in Helmond zal verschijnen.

Heb je eenmaal een optie lopen voor een baan die helemaal bij je past, dan kunnen de contractonderhandelingen gaan beginnen. Ook hier sta je op dit moment erg sterk. Denk daarom verder dan alleen de hoogte van je loon, maar denk bijvoorbeeld ook erg goed na over de secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden in je contract. Door de schaarste heb je nu een goede onderhandelingspositie en zal je zien dat bedrijven sneller zullen mee gaan met jouw voorstellen.