FTTH

F

Deze trend is een glasvezelverbinding tot aan de woning. FTTH staat voor Fiber To The Home. Vaak is het laatste gedeelte van de verbinding een coaxkabel of een twisted-pair. Dit is bij de technieken als DSL of kabelinternet. Ook is bij deze term het laatste gedeelte van de verbinding een glasvezelkabel. Dit laatste gedeelte is vaak het deel van de wijkverdeler of wijkcentrale naar de woning. Deze term wordt niet vaak gebruikt, dat komt omdat deze niet technisch is.

De techniek achter FTTH

Er wordt een verbinding mogelijk gemaakt door de zogeheten glasvezelverbindingen. Deze verbinding heeft meerdere varianten. De single-mode fiber en de multi-mode fiber. De single-mode fiber is bij FTTH de beest gebruikte variant. De grote bandbreedte en de grote afstand voor de snelheid realisatie zijn de meest belangrijke eigenschappen van een goede glasvezelverbinding. Ook zijn er glasvezelverbindingen die een snelheid hebben tot wel 10 Gbit/s.

Het onderscheid.

Er wordt naast ook onderscheid gemaakt in bijvoorbeeld:

·     FTTN / FTTCab: Fiber To The Neighbourhood en Fiber To The Cabinet. Dit is een glasvezel die tussen de grote centrales loopt.

·     FTTC / FTTK: Fiber To The Curb en Fiber To The Kerb. Dit is een glasvezel die naar het wijkverdelerkastje in de straat loopt.

·     FTTB: Fiber To The Building. Dit is een glasvezel die naar het gebouw loopt, een technische ruimte in het bedrijfspand. De FTTB wordt vaak gebruikt als Fiber To The Business.

·     FTTO: Fiber To The Office. Dit is een glasvezel die loopt tot in een bedrijfspand.

Over ons

U bent bij ons aan het juiste adres wanneer u zoekt naar deze facetten. Wij als technische groothandel zijn gespecialiseerd in alle soorten infrastructuur voor de telecom- en datanetwerken. De medewerkers van ons zijn altijd op zoek naar de juiste oplossingen voor het leveren van de kwaliteitsproducten voor telematica-infrastructuur. Bij ons vind je daarnaast ook snelheid, flexibiliteit, klantgerichtheid en bereikbaarheid. Wij vinden dit van zeer groot belang. Benieuwd naar ons hele FTTH aanbod? Neem dan snel contact met ons op!